Alexandros Michailidis / Shutterstock

Alexandros Michailidis / Shutterstock

Rutte: ‘Tunesiëdeal levert mooie financiële meevaller op’

In veel media wordt de Tunesiëdeal van de Europese Unie 'mislukt' genoemd, maar daar is Mark Rutte het niet mee eens. De demissionair premier wijst erop dat de deal een mooie financiële meevaller oplevert nu dictator Kais Saied besloten heeft om 60 miljoen euro aan Europese hulpgelden terug te storten.

"Daar krijgt Nederland een evenredig deel van", zegt een enthousiaste Rutte, een van de architecten van de deal. "Bedenk eens wat voor mooie dingen je daarvan kunt doen voor klimaat of onderwijs of zorg! Zonder de Tunesiëdeal was dat geld nu niet teruggestort."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *