Shutterstock / Marjan Apostolovic

Shutterstock / Marjan Apostolovic

Joeri deed havo, maar als hij echt had gewild had hij ‘makkelijk mavo kunnen doen’

Oud havo-leerling Joeri kijkt met spijtgevoelens terug op zijn middelbareschooltijd. De 32-jarige man uit Geleen denkt namelijk dat als hij iets beter zijn best had gedaan, hij ook wel de mavo had kunnen afronden. “Had ik nou maar een praktisch vak geleerd, dan was ik nu geen werkloze scrum master geweest.”

Vol weemoed blikt Joeri terug op zijn tienerjaren. “Ik zat in die tijd constant met mijn neus in de boeken. Altijd maar stil vooraan de klas, altijd maar aantekeningen maken. Je bent jong en je denkt dan dat de wereld draait om theoretische kennis. Hoe naïef was ik wel niet?! Daarna ging ik meteen Commerciële Economie studeren aan de Hogeschool. Pas in mijn laatste studiejaar begon ik te beseffen dat ik niet het slimste scholingspad heb bewandeld.”

En nu zit hij gedesillusioneerd en werkloos thuis. “De schade is al aangericht. Ik zou nog wel terug de schoolbanken in kunnen gaan om alsnog mijn mavo-diploma te halen, maar dan zit je daar tussen een stel 14-jarigen.” Joeri heeft dan ook veel spijt van zijn beslissingen op jongere leeftijd. “Het enige wat ik met mijn handen heb leren doen, is pagina’s omslaan en aantekeningen maken. Had ik toen maar wat slimmere keuzes gemaakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *