Prostock-studio / shutterstock

Prostock-studio / shutterstock

Man die afspraak maakt bij huisarts voor volgende week is bang dat klachten dan al weg zijn

Goed en slecht nieuws voor Mika (27), die gisteren een afspraak bij de huisarts heeft gemaakt. Het goede nieuws is dat zijn vervelende huidklachten vanochtend zijn afgenomen. Het slechte nieuws is dat Mika mogelijk over zes dagen klachtenvrij in de huisartsenpraktijk zit en zijn dokter hem een aansteller zal vinden.

“Shit”, mompelt Mika als hij in de spiegel naar zijn gezicht kijkt. Zijn klachten zijn lichtelijk afgenomen, het lijkt erop dat de huidirritatie over het hoogtepunt heen is. Gisteren beschreef hij zijn “vuurrode, geïrriteerde huid” nog in detail aan de doktersassistente en drong hij eropaan dat ze een plekje voor hem vrij zou maken in het drukke schema van de huisarts. “Ik wil nú een afspraak bij de dokter, het wordt steeds erger”, waren zijn letterlijke woorden. De afspraak ergens de komende dagen afzeggen is dus absoluut geen optie.

“Straks denkt dokter Damaris dat ik soft ben”, fluistert hij, terwijl hij voor zich ziet hoe zijn dokter hem woedend de behandelkamer uit bonjourt. Misschien kan hij zijn klachten nog flink overdrijven, denkt Mika, die tevens overweegt om zijn huidirritatie eigenhandig te verergeren. “Veel melk drinken slecht voor huid?”, googelt hij voor de zekerheid. Hij bidt dat de klachten nog een week standhouden.

Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Just biedt een dokter waar en wanneer je wil: App de Dokter. Nog geen klant? Probeer de app nu 3 maanden uit. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *