Shutterstock / photocosmos1

Shutterstock / photocosmos1

Netanyahu belooft Israël vanaf nu nóg veiliger te houden dan hij al deed

Hij is de enige man die Israël veilig kan houden, zegt Benjamin Netanyahu graag in verkiezingstijd. Na de immense terreuraanslag van Hamas, die honderden Israëliërs het leven kostte en die de veiligheidsdiensten ondanks de maandenlange voorbereiding compleet gemist hadden, belooft de premier zijn land vanaf nu nóg veiliger te houden dan hij al deed.

"Niemand anders kan waken over dit land", zei Netanyahu na het 9/11 van Israël. "Met een andere leider bent u niet veilig, of u nu militair bent of burger. U bent niet veilig op straat, u bent niet veilig in uw eigen huis. Laten we onze vijanden niet de kans geven om toe te slaan.

"Netanyahu, die met zijn anti-rechtsstatelijke plannen verdeeldheid zaaide in het leger en de samenleving en radicale orthodoxe joden stelselmatig de hand boven het hoofd hield terwijl seculiere en gematigde Israëliërs nu als reservist mogen gaan vechten, belooft Hamas uit te roeien: "Maar niet helemaal, want zonder Hamas denken Israëliërs straks nog dat ze ook een minder agressieve leider kunnen kiezen. Dat zou dit land in diepe onveiligheid storten."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *