Shutterstock / Olha Povozniuk

Shutterstock / Olha Povozniuk

Amateurvoetballer wil niks forceren en pakt nog drie maanden rust

De 26-jarige Guus Maessen van het vierde elftal van VV Helden heeft afgelopen wedstrijd tijdens een invalbeurt zijn enkel omgeslagen. De middenvelder wil ‘absoluut niks forceren’ en heeft zich bij de trainer afgemeld voor de komende drie maanden.

“Het is belangrijk dat je het rustig aan doet”, vertelt Guus met een verbeten gezicht en een glas bier in de hand terwijl hij naar de tribune strompelt om zijn teampje aan te moedigen. “Voor hetzelfde geld maak je het erger en lig je het hele seizoen eruit. Nee, dan neem ik liever het zekere voor het onzekere door drie maandjes rust te pakken.”

“Overigens begint na mijn herstelperiode de winterstop”, vervolgt Guus zijn verhaal terwijl hij zijn omgeslagen enkel lichtjes masseert. “Jammer dat ik dan niet meteen op de reservebank kan zitten, maar waarschijnlijk beter voor mijn lichaam. Ik ben al met de coach bezig om een 8-weeks schema te maken voor na de winterstop om het dan rustig op te bouwen. Tot die tijd ga ik mijn uiterste best doen om de boys vanaf de zijlijn aan te moedigen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *