Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Kabinet gaat meedoen aan ‘girl math’ trend om begroting rond te krijgen

De Tweede Kamer eist van het demissionaire kabinet dat het de koopkrachtplannen uitvoert, ook al hangt hier een behoorlijk prijskaartje aan. Om aan de eis te voldoen gaat het kabinet gebruikmaken van ‘girl math’, de populaire trend op TikTok.

Zo wil de Kamer reizen betaalbaar houden door de brandstofaccijns laag te houden en meer geld voor openbaar vervoer uit te trekken. Volgens girl math is alles wat je retourneert gratis, dus retourreizen kosten de facto geen geld. Demissionair premier Rutte doet er nog een schepje bovenop: “Reizen moet je toch, dus dat hoef je sowieso niet mee te tellen in een begroting.”

“De Tweede Kamer wil dat we de kinderopvangtoeslag verhogen, prima. Kinderen weggebracht is meer uren die je kan werken dus dat is juist een investering,” vervolgt Rutte. “En een hoger minimumloon is ook geld verdiend, want mensen betalen meer belasting en minder toeslagen. Zo maken we dus eigenlijk winst op de koopkrachtplannen.”

“Daarnaast stellen we op die manier ook nog eens de Kamer tevreden, want we voeren hun gekoesterde plannen uit. Ook dat is winst, dus op die manier verdienen we drie keer zoveel geld dan als we de koopkrachtplannen zouden negeren. Van die winst kunnen we dan weer andere leuke uitgaven doen, zoals een nieuw koffertje.”

“En het belangrijkste van girl math: niet kijken naar de nieuwprijs maar naar de prijs per gebruik.” Rutte kijkt trots. “Als je koopkrachtplannen vaak genoeg gebruikt zijn ze uiteindelijk gratis. Ja, zo komen we de kamer tegemoet, toch een van onze kerntaken, en krijgen we de begroting rond, ook een van onze kerntaken. Het is tenslotte bijna verkiezingstijd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *