Shutterstock / Drazen Zigic

Shutterstock / Drazen Zigic

Man die eindelijk dagelijks 2 liter water drinkt besteedt driekwart van werkdag op toilet

In een poging gezonder te leven besloot Melvin (29) drie weken geleden om eindelijk eens alle adviezen die hij online vond op te volgen; hij begon elke dag twee liter water te drinken, de aanbevolen hoeveelheid. Het goede nieuws is dat zijn huid er net iets beter uitziet, het slechte nieuws is dat zijn blaas nauwelijks weerstand weet te bieden tegen de hoeveelheid water die door zijn lichaam kolkt en hij nu driekwart van elke werkdag doorbrengt op het toilet.

“Ik ga even bellen!”, roept Melvin – die net heeft verteld over de voordelen van goed gehydrateerd zijn – nog naar zijn collega’s terwijl hij naar de andere kant van het kantoor loopt en naar het toilet sluipt. Het is pas twee uur 's middags en hij is negen keer naar de wc geweest.

Twintig minuten later is het weer raak. “Even een peuk roken”, gebaart hij met een pakje sigaretten in zijn hand. Melvin voelde zich een week geleden genoodzaakt om te beginnen met roken, zodat het zijn collega’s minder opvalt dat hij steeds naar het toilet moet.

Nadat hij buiten in de regen in de bosjes geplast heeft met een sigaret in zijn mond, kan hij weer terug naar kantoor. Zodra hij op z’n stoel gaat zitten, voelt hij aan zijn blaas meteen hoe laat het is. Zuchtend staat hij weer op. Sinds Melvin is begonnen met de correcte hoeveelheid water drinken, krijgt hij nauwelijks nog werk gedaan en heeft hij een raar kuchje ontwikkeld – maar dat zal wel met het roken te maken hebben. Gezond leven voelde nog nooit zo miserabel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *