Shutterstock / Georgios Tsichlis

Shutterstock / Georgios Tsichlis

De zwevende partij is in opkomst

'Sluit beter aan op de wensen van het Nederlandse volk'

Met de verkiezingen in aantocht ontstaat er een nieuwe trend in Den Haag: de ‘zwevende’ partijen. Deze partijen proberen de enorme groep kiezers die nog niet weet waarop zij 22 november zal stemmen, met een constante hoeveelheid willekeur aan te spreken.

Zo ook de Partij voor de Onstandvastigheid, geleid door voorman Peter Labiel. “Ons idee is dat we onze mening iedere week herformuleren, op elk vlak. Zo blijven we een dynamische partij die op veel verschillende fronten mensen kan aanspreken.

”Politiek verslaggever Marleen de Rooy legt uit: “Je ziet dat dit gewoon veel beter in het huidige politieke landschap past. Mensen weten nog niet wat ze willen, op dat gevoel moeten partijen inspelen. De ene week zijn ze voor strenger asielbeleid, de andere week tegen, soms hebben ze opeens een vreemd standpunt dat niets met hun beleid van een week eerder te maken heeft. Ideaal voor de zwevende kiezer!”

Volgens trendwatchers peilt de Partij voor de Onstandvastigheid momenteel tussen de 2 en 54 zetels.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *