Shutterstock / Yarkovoy

Shutterstock / Yarkovoy

We zijn een beetje klaar met het gedoe bij Ajax, dus hier een artikel over naaktslakken

Ajax dit, Ajax dat. Er gaat geen dag voorbij of je wordt om de oren geslagen met nieuws over de crisis bij Ajax. Terwijl er heus wel andere dingen bestaan op de wereld dan die voetbalclub uit Amsterdam. Daarom is hier een artikel over naaktslakken.

Naaktslakken zijn weekdieren en vallen onder de buikpotigen. Dit komt omdat de spieren onderin de buik ervoor zorgen dat ze zich kunnen voortbewegen. Een van de opvallendste naaktslakken is de tijgerslak, ook wel de grote aardslak genoemd. De naam ontleent dit type slak aan het opvallende tijgermotief op zijn lichaam. Net als andere naaktslakken draagt deze slak geen huis. In die zin doet het dier een beetje denken aan een Duitse technisch directeur die door een professionele voetbalclub op straat is gezet. Wist je dat je ook bij naaktslakken op de rug een soort bobbel voelt? Dit is de plek waar eerder in de evolutie het huisje als het ware op gemonteerd was. Vroeger bestonden er alleen maar slakken met huisjes, maar die zijn ze dus op een gegeven moment verloren, als een voetbalclub die zijn ziel heeft verloren, zullen we maar zeggen.

Wat ook grappig is om te vermelden: alle slakken zijn non-binair. Eigenlijk is de slak man en vrouw tegelijk. En – nu moeten de jonge lezertjes maar even hun oren en ogen dichtdoen – de paringsact is eigenlijk heel grappig om te zien. De bedpartners kronkelen zich aan een soort taaie slijmdraad om elkaar heen en belanden in een bizarre verstrengeling. De gedachte aan een belangenverstrengeling bij transfers van voetbalspelers dringt zich op bij het aanschouwen van het ritueel. Sommige soorten naaktslakken houden er behoorlijk acrobatische standjes op na. Dit hele liefdesspel kan soms wel uren duren! Dat is bijna nog trager dan de opbouw in de verdediging van een dolend voetbalteam.

In tegenstelling tot, laten we zeggen, een miskoop of 12, zijn slakken wél belangrijk voor de mensheid. Zo ruimen ze dode bladeren en dieren op die ze verwerken tot compost. Even lekker de bezem erdoor. Schoon schip, zonder dat daar een totaal op hol geslagen doorgesnoven harde kern voor aan te pas moet komen. Het zijn echte puinruimers dus. Typisch zo'n dier dat je aanstelt om een hele organisatie door te lichten.

Kennen jullie trouwens dat filmpje van die headbangende naakslak? Zo funny! Dat beest is compleet de weg kwijt. Deed ons echt een beetje denken aan Maurice St…, of, aan iemand waar we heel veel over hebben gelezen de laatste tijd. Nouja, de naaktslak dus. Leuk om ook eens wat over te lezen. In tegenstelling tot…


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *