Munif Rifai / shutterstockl

Munif Rifai / shutterstockl

Kledingbedrijf trots op duurzaam initiatief: ‘Na 2 jaar zitten er zoveel gaten in dat het shirt volledig is verdwenen’

Een groot kledingbedrijf uit Nederland is er maar wat trots op: in hun shirts zitten zo veel gaten dat ze binnen twee jaar helemaal zijn verdwenen. “We hebben een grote sprong gemaakt op het gebied van duurzaamheid”, pronkt bestuursvoorzitter Martine Struiksma op hun website. “Dit noem ik pas biologisch afbreekbaar.”

“We kregen wel eens klachten van mensen die boos waren dat onze kleding binnen twee jaar tot op de draad versleten is. Die hebben het dus niet begrepen. Onze kleding is begonnen als stof en het is tot stof vergaan. Als mensen dat niet kunnen waarderen moeten ze maar van die troep kopen die jarenlang meegaat.”

Bedrijven mogen zich niet groener voordoen dan ze zijn. Je hebt recht op eerlijke informatie over duurzaamheid. Vertelt een bedrijf niet het hele verhaal? Meld het dan bij ACM ConsuWijzer. #GroenePraatjes


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *