Lopolo / shutterstock

Lopolo / shutterstock

Oefeningen bij de fysio vooral pijnlijke confrontatie met waardeloze motoriek

Oefeningen bij de fysio zijn voor heel veel mensen vooral een pijnlijke confrontatie met hun eigen waardeloze motoriek. Allemaal voor de ogen van een deskundige die probeert niet al te bedenkelijk te kijken.

Voor Rico uit Opheusden is het momenteel de realiteit vanwege een blessure aan zijn voorste kruisband. Zit hij dan, oog in oog met de fysio, oefeningen te doen met de souplesse van Bambi op ijs. Gedachten in zijn hoofd wisselen zich af tussen wat is mijn rechterknie ook alweer?’ en ‘waarom heb ik deze genen gekregen?’

Het is een fysieke paradox: Rico staat op zijn 27e te stuntelen met oefeningen van het niveau Nederland In Beweging, maar beseft daardoor dat het geen kwaad kan om zijn roestige gewrichten aan het werk te zetten. Misschien dat hij de volgende keer tijdens het vallen dan niet naar de arm van de fysio grijpt.

Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Voor goede fysiotherapie hoef jij de deur niet uit; App de Fysio van Just is jouw online fysio. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *