PRO SHOTS / Zuma Press

PRO SHOTS / Zuma Press

Rubiales blij dat hij eer aan zichzelf heeft weten te houden

Luis Rubiales, de voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, laat in een verklaring weten “blij en opgelucht” te zijn dat hij de eer aan zichzelf heeft weten te houden. “Het is in het huidige tijdsgewricht niet altijd makkelijk om je rug recht te houden. Juist als er een heksenjacht plaatsvindt, moet je zorgen dat je weg bent voordat ze je op de brandstapel gooien en zo dwingen om te vertrekken. Mijn gevoel zegt dat dit een mooi moment is om te stoppen.”

Rubiales, die gisteren is opgestapt, zegt “trots” te zijn dat hij het moment van afscheid nemen zelf kon kiezen. “Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben een carrièreplanner en kan nu met opgeheven hoofd en een WK-titel op zak rustig nadenken over de volgende uitdaging. Deze hele affaire had best lelijk kunnen uitpakken, maar ik heb me er volgens mij aardig doorheen geslagen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *