PRO SHOTS / Stanley Gontha

PRO SHOTS / Stanley Gontha

Flekken begrijpt kritiek niet: ‘Ik voetbalde prima mee met het spel van Oranje’

Na afloop van Ierland-Nederland was de kritiek op Mark Flekken niet mals. De doelman stond met een dramatische inspeelpass aan de basis van de vroege 1-0 en leed ook daarna regelmatig balverlies. Zelf ziet hij het probleem niet: “Ik sta bekend om mijn meevoetballende kwaliteiten en volgens mij speelde ik op deze manier prima mee met het spel van Oranje.”

Flekken reageert geïrriteerd als hij geconfronteerd wordt met zijn slordige passes. “Ik kijk in de eerste helft om me heen en zie Van Dijk, Wieffer en Blind ook dit soort ballen geven. Dan denk ik: meevoetballen, Mark, meevoetballen. Maar blijkbaar is de bedoeling dat ik zelf de toon ga zetten. Dat ik eigenwijs ben en zeg: nee, wij gaan góéd voetballen. Ik vind niet dat je dat van een keeper mag verwachten. Dat is echt mijn taak niet. Mijn taak is om vangballen halfslachtig weg te boksen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *