Shutterstock

Shutterstock

VVD presenteert teleurstellende kandidatenlijst met alleen maar VVD’ers

De VVD heeft haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen gepresenteerd. Wat opvalt is dat de lijst uitsluitend uit VVD’ers bestaat. Teleurstellend, vinden veel mensen.

“Qua diversiteit valt het bij de VVD nogal tegen”, zegt journalist Arjan Noorlander. “Goed, zeven vrouwen bij de top tien, maar dat zijn wel stuk voor stuk VVD’ers. Andere partijen hebben dat beter voor elkaar. BBB komt bijvoorbeeld met voormalig CDA’ers, PVV’ers en JA21’ers, de linkse samenwerking heeft straks PvdA’ers én GroenLinksers op de lijst en de verwachting is ook dat Pieter Omtzigt niet alléén maar gevestigde NSC’ers presenteert.”

“Een lijst vol VVD’ers doet geen recht aan de veelzijdigheid van de samenleving”, zegt ook electoraal geograaf Josse de Voogd. “Twee jaar geleden stemde slechts een vijfde van de stemgerechtigde bevolking op de VVD. Ik denk dat veel mensen het idee hebben dat VVD’ers lang genoeg de dienst hebben uitgemaakt en dat anderen nu aan de beurt zijn. Maar daarvan zie je op de VVD-lijst niets terug. Ik vind het ouderwets.’’

VVD-leider Dilan Yeşilgöz-Zegerius ziet het probleem niet: “Bij ons telt alleen kwaliteit. En maak je geen zorgen: er staan ongetwijfeld mensen op de lijst die na hun afsplitsing een andere politieke kleur blijken te hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *