Unsplash

Unsplash

Instagram moet gebruikers voortaan waarschuwen onder andermans stories

Instagrams moederbedrijf Meta is op de vingers getikt en moet gebruikers voortaan waarschuwen onder andermans stories. De verhalen op het sociale medium zorgen voor een significant langer verblijf op de app, maar veroorzaken zelden enige vorm van voldoening.

“Dit is een noodzakelijke stap in de strijd tegen online verslaving en zorgwekkende schermtijd”, aldus een woordvoerder van het European Data Protection Board. Naar verluidt zou gemiddeld 20 procent van onze schermtijd gaan naar stories over “proostende meiden op een terras, hersendodende concertfilmpjes en hardloop-statistieken waar de honden geen brood van lusten.”

Met de waarschuwingen hoopt het EDPB gebruikers na te laten denken of ze hun tijd wel willen vernachelen aan stories of toch liever hun tijd spenderen in de ASMR-krochten van TikTok.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *