PRO SHOTS / Koen Laureij

PRO SHOTS / Koen Laureij

VVD verduidelijkt verkiezingsprogramma: ‘grenzen stellen’ gaat niet over eigen fouten

De VVD maakte vanmiddag haar concept-verkiezingsprogramma bekend met de titel ‘Ruimte geven. Grenzen Stellen.’ Lijsttrekker Dilan Yesilgöz nam alle onduidelijkheid gelijk weg door hierbij een belangrijke kanttekening te maken. “‘Grenzen stellen’ gaat niet op voor onze fouten. ‘Ruimte geven’ daarentegen wel.”

Yesilgöz licht toe: “Het gaat ons om leven in vrijheid. Dan gaat het niet om de toeslagenouders, de uit huis geplaatste kinderen, de mensen die geen woning kunnen vinden of de Groningers die niet in hun woning kunnen leven. Nee, de vrijheid van sommige groepen eindigt nu eenmaal waar die van de andere groep begint.”

Yesilgöz vertelt dat de partij verder graag wil dat er meer ‘ademruimte’ komt. Al geldt dat natuurlijk niet voor iedereen. “Voor anderen gelden bijvoorbeeld weer grenzen en een strenger beleid.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *