Shutterstock / donikz

Shutterstock / donikz

Winnaar doodgeverfd

Bij het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Levende Standbeelden in Zaandam ging het dit jaar in de finale tussen Mariska ‘Marylin Monroe’ van Breukelen en ‘Chris Chroom’, het zilverkleurige alterego van Christiaan Ouwehand. Laatstgenoemde, gehuld in zijn aluminium harnas, werd door de bookmakers unaniem tot favoriet gebombardeerd.

Vanwege het miezerige weer kende Van Breukelen een valse start. Haar blonde Monroe-pruik zakte steeds verder over haar ogen, hetgeen haar tot twee keer toe dwong om haar handen te bewegen. Ook Ouwehand kende complicaties door het weer. Zijn zilverkleurige gezicht begon na een aantal uur te druipen, waardoor hij tot drie keer toe door een collega met een dikke laag chroomkleurige verf over zijn neus en mond moest worden bijgewerkt.

Na 17.5 uur stilstaan verloor Van Breukelen het van de vermoeidheid en stapte ze van het podium. Ouwehand bleef zelfs na het opgeven van Van Breukelen totaal verstijfd in zijn harnas staan. Hij bleek de doodgeverfde winnaar.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *