Shutterstock / BRG.photography

Shutterstock / BRG.photography

Amateurvoetballer met matige traptechniek ‘pakt verantwoordelijkheid’ en ramt penalty keihard over

Toen het zesde elftal van De Budelse Boys dit weekend een penalty kreeg, besloot amateurvoetballer Theo (42) naar voren te stappen. Hij duwde diverse medespelers weg omdat het, naar eigen zeggen, tijd was om “zijn verantwoordelijkheid te pakken”. De ervaren voorstopper – gezegend met een rechterbeen – twijfelde niet en ramde de penalty vervolgens keihard over. Na afloop stond hij vierkant achter zijn besluit om de strafschop op te eisen.

“Dan had je het zelf maar moeten doen”, snauwde Theo in de kantine richting Aziz, de ploeggenoot van wie hij de bal uit zijn handen pakte. “Typisch jullie generatie, niemand wil verantwoordelijkheid nemen. Jullie kunnen mij wel uitschelden, maar ik stónd er tenminste. Op het moment suprême ben ik opgestaan. Ja, ik heb die bal over de hekken gejankt en daarbij een spiegel van een auto geschoten, maar ik deed het wel.”

Theo – die zijn situatie graag vergelijkt met die van Virgil van Dijk tijdens het afgelopen WK of die van Ron Vlaar in 2014 – oreerde na afloop over zijn leiderschapskwaliteiten. Dat hij nog nooit in zijn leven een penalty gescoord heeft, betekent niet dat hij spijt heeft van zijn keuze. “Als ik weer een ploegmaat met zo’n angstige blik naar de keeper zie kijken, ben ik ook de volgende keer gewoon bereid om m’n verantwoordelijkheid te pakken. Ik zou het zo weer doen. Ik ben ready.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *