Shutterstock / Miguel AF

Shutterstock / Miguel AF

7 alternatieven voor neuspeuteren

Het is iets dat we stiekem allemaal weleens doen: neuspeuteren. Voor iedereen die zich schaamt voor deze ietwat vieze gewoonte zijn hier zeven alternatieven.

Neusbezemen
Je vingers zitten vol met bacteriën. Hou op met die dingen steeds weer in je neus te stoppen, onhygiënisch! Probeer eens een bezem. Even flink boenen en je neus is binnen no-time leeg.

Neusstoken
Hoewel iedereen zegt dat ’ie het doet zijn er nog steeds veel mensen die niet dagelijks hun neus stoken. Dit hoeft echt niet lang te duren, doe het bijvoorbeeld een paar minuten na het tandenpoetsen. Even met een prikkertje langs de randjes.

Neusbranden
Sommige snotjes hechten zich zeer stevig vast aan de binnenkant van je neus. Er zijn dan ook rigoureuze middelen nodig om alles weg te krijgen zonder je vingers te gebruiken. De boel wegbranden is weliswaar niet de minst pijnlijke optie, maar ruimt wel lekker op. Met een simpele huis-tuin-en-keuken-gasbrander kom je al een heel eind.

Neusstoma
Een neusstoma is een kunstmatige opening die je neusholte verbindt met de buitenwereld. Op deze manier wordt al je snot vanzelf afgevoerd naar de stoma en hoef jij nooit meer te peuteren! Zorg wel dat je de neusstoma eens in de paar weken leegt.

Neusbeffen
Waarschijnlijk overbodig om deze aan onze lijst toevoegen, omdat je deze strategie al lang toepast. Wij wel in ieder geval. Als de hele boel dicht zit, laat je dan even een half uur lang goed en hartstochtelijk neusbeffen door je partner of een behulpzaam familielid.

Neuszuigen
Er bestaat bijna geen fijner gevoel dan even lekker je neus uit te laten zuigen. Probeer het ook eens bij een ander! Je kunt samen ‘olifantje’ spelen en het tegelijkertijd bij elkaar doen. Of vraag eens aan je tandarts of ’ie ook even je neus uitzuigt, als je er toch bent.

Neusamputatie
Heb je het idee dat helemaal niets werkt? Zonder neus hoef je het onding ook niet schoon te maken. Neusamputatie geeft een 100% garantie dat je nooit meer met je vingers in je neus hoeft te boren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *