NOS

NOS

Omtzigt vraagt mensen met mate op hem te stemmen

Pieter Omtzigt doet mee aan de verkiezingen in november, maar hij vindt het onverantwoord als zijn partij Nieuw Sociaal Contract te groot wordt. Het populaire Kamerlid vraagt mensen daarom met mate op hem te stemmen.

“Vertrouw, maar kies met mate”, zegt Omtzigt. “Dat wordt mijn slogan. Ik wil dat mensen kiezen voor een nieuwe bestuurscultuur, dat ze mij een mandaat geven om Nederland te veranderen. Maar kiezers moeten ook weer niet té veel willen veranderen en op té veel vertrouwen zit ik niet te wachten.”

Het Kamerlid begrijpt dat hij mensen niet kan verbieden om op hem te stemmen. Hij ziet daarom meer in verleiden: “Ik zit boordevol ideeën om dat te bereiken. Dat begint met een verkiezingsprogramma, waarin mijn fans voor het eerst mijn inhoudelijke standpunten ontdekken. Maar ik ga in de campagne kiezers ook wijzen op mijn slechte kanten en mijn uitglijders, zoals met MH17 destijds. En tot slot heb ik mijn kandidatenlijst nog als troef.”

Omtzigt beseft dat het moeilijk wordt om Nieuw Sociaal Contract klein te houden. “De Nederlandse kiezer is achterlijk genoeg om opnieuw te gaan voor een nieuwe partij die om één persoon draait. Maak er maar weer een puinhoop van, mensen. Doe maar.” Hij glimlacht. “Zie je wat ik hier doe?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *