Shutterstock / Mariola Anna S

Shutterstock / Mariola Anna S

Dit is de recreatieplas waar alle volkszangers hun videoclip opnemen

Manita, Rudy Grünholz, GianLuca, het is slechts een greep uit de artiesten die regelmatig te vinden zijn bij deze recreatieplas. Het is de enige plek waar alle Nederlandse volkszangers hun videoclip opnemen. Wat is de aantrekkingskracht van dit stukje Nederland?

“Je hebt er water, en zand. Dat is voor mij de aantrekkingskracht van deze recreatieplas”, zegt Wesley Pol, die hier onder andere drie jaar geleden zijn nummer ‘Mijn eerste liefde’ opnam. “Goed, je moet het wel goed inplannen, want er zijn er natuurlijk meer die hier hun nummers opnemen, dus als er plek is, dan moet je alles wel binnen een half uur schieten als je niet ook in de clip van een collega wil belanden.”

“Dat klopt zeker”, beaamt Henk Voskuil. “Toen ik hier was voor de opnames van ‘Ik heb niet veel’ was het hier bezaaid met volkszangers. Toen iedereen even was lunchen hebben we meteen de camera gepakt en ben ik gaan zingen. Maar het moest er wel meteen in één keer goed op. Los van al die volkszangers is het overigens een hele fijne rustige plek.”

De rust is een van de factoren die bijdraagt aan de geschiktheid van de locatie. Muziekjournalist en kenner van het levenslied Jasper van Vugt kent de plas als geen ander. “Ja, ik ben hier ook kind aan huis. Als je het levenslied een beetje kent, dan snap je wel waarom dit de enige plek is waar muziekvideo’s worden opgenomen door Nederlandse smartlapartiesten. Het levenslied draait allemaal om de lach en de traan, het is uit het leven gegrepen. Als de zon hier schijnt, dan is het zomers, voel je de levenslust. Maar deze plek heeft ook een ongekende troosteloosheid en kan als geen ander de leegheid van het bestaan verbeelden. Dat is voor de luisteraar allemaal ontzettend herkenbaar. De teksten van de liederen dragen daaraan bij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *