CDA / Youtube

CDA / Youtube

Herkiesbaar CDA-Kamerlid legt in brief uit waarom ze politiek verlaat

Tweede Kamerlid Eline Vedder stelt zich opnieuw verkiesbaar voor het CDA bij de verkiezingen in november. In een open brief vertelt ze waarom ze de politiek verlaat.

"Ik heb mezelf de afgelopen periode de vraag gesteld: heb ik nog de gedrevenheid om door te gaan?" schrijft Vedder in de brief die ze gepubliceerd heeft op X. "Het eerlijke antwoord is ja. Daarom is het nu tijd dat anderen het stokje overnemen. Ik heb het CDA-bestuur vol overtuiging laten weten dat ik graag weer op de lijst kom. Dankbaar vertrek ik uit politiek Den Haag. Ik kijk ernaar uit mijn christendemocratische ideeën in de campagne naar voren te brengen. Het was een eer om volksvertegenwoordiger te zijn."

Ingewijden rekenen erop dat Vedder een plaats in de top 5 van de lijst krijgt. "Dat is erg jammer, want ze was een uitstekend Kamerlid", zegt een CDA'er. "Eline is deel van de toekomst van het CDA. Het is een aderlating."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *