Shutterstock - Maarten Zeehandelaar

Shutterstock - Maarten Zeehandelaar

Tweede Kamer stopt

De Tweede Kamer der Staten-Generaal heeft aangekondigd om na de verkiezingen in november te stoppen als onderdeel van de volksvertegenwoordiging. Ze zal haar plek afstaan aan ‘een nieuwe generatie’ en vertrekt ‘met een mengeling van tevredenheid en trots’.

Wie de Tweede Kamer zal opvolgen is nog onbekend. Dat zal in aanloop naar de verkiezingen duidelijk worden. Een voor de hand liggende opvolger is de Derde Kamer, maar zij wordt door veel ingewijden nog te licht bevonden voor zo’n omvangrijke taak.

Met het afzwaaien van de Tweede Kamer zijn straks alleen nog de Eerste Kamer en het staatshoofd over in het Nederlandse parlementaire systeem. Zij vinden het vertrek van de Tweede Kamer ‘een onverwacht maar dapper besluit' en willen geen antwoord geven op vragen naar hun eigen toekomstplannen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *