Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Omtzigt hoopt met 76 zetels grootste oppositiepartij te worden

Het is nog onduidelijk of Pieter Omtzigt een eigen partij begint. Toch wil de voormalig CDA’er de verwachtingen temperen: ook als de partij 76 zetels haalt wil hij als oppositiepartij zitting nemen in het parlement. “Het belangrijkste is dat de regering goed wordt gecontroleerd, daarvoor neem ik de volle verantwoordelijkheid,” aldus Omtzigt.

De afgelopen maanden heeft Omtzigt met een aantal vrienden de lijnen uitgezet voor een nieuwe partij. Een van de belangrijkste pijlers is dat het een partij van de tegenmacht moet worden, het liefst de grootste. “Nederland heeft de grootste oppositiepartij ooit nodig om het land weer van het slot te krijgen en de overheid weer beter te laten functioneren.”

Omtzigt zegt al een kandidaat-oppositieleider op het oog te hebben.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *