Studio Speld: Victor Bloemhof & Proshots / Thomas Bakker & Youtube / Buitenhof

Studio Speld: Victor Bloemhof & Proshots / Thomas Bakker & Youtube / Buitenhof

NOC*NSF selecteert Ilja Leonard Pfeijffer voor olympische turnploeg: ‘Gaat om verhalen’

Ilja Leonard Pfeijffer doet volgend jaar mee aan de Olympische Spelen in Parijs. De 55-jarige schrijver en dichter is geselecteerd voor de turnploeg. Zijn uitverkiezing past in de wens van NOC*NSF om niet voor medailles, maar voor verhalen te gaan.

“We verwachten niet van Ilja dat hij ons goud op de rekstok gaat bezorgen”, legt chef de mission Pieter van den Hoogenband uit. “We moeten ons niet langer blindstaren op eremetaal. Ilja moet van zijn deelname aan het turnen een inventief poëtisch, maar ook humoristisch verhaal zien te maken. Als het hem lukt om mensen te inspireren, zijn wij heel tevreden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *