Shutterstock / Alexandros Michailidis

Shutterstock / Alexandros Michailidis

Netanyahu: ‘Na Palestijnen wel zo eerlijk om ook andere minderheden rechten te ontzeggen’

De Israelische premier Benjamin Netanyahu probeert de gemoederen te sussen in zijn land na aanhoudende protesten in Jeruzalem en Tel Aviv. Demonstranten zijn fel tegen de ingeperkte macht van het hooggerechtshof. Netanyahu verdedigt de nieuwe wet: “Na de Palestijnen is het wel zo eerlijk om ook andere minderheden rechten te ontzeggen.”

De Likoed-leider zegt dat het onrechtvaardig is om decennialang rechten te ontnemen van de Palestijnen terwijl vrouwen juist meer rechten hebben gekregen. “We zullen naar een situatie moeten waarin we minderheden gelijkwaardig kunnen onderdrukken. Dit was de enige manier om dit grote onrecht te herstellen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik was van ooit van mening, dat er in deze wereld een grote groep bewoners was, welke 100% volledig begreep wat uitsluiting, rascisme, discriminatie en uitmoorden betekent. Die groep personen heet Joden. En wat doen zij nu zelf rond hun in 1948 gevormde staat Israel? n.b. Dit is té serieus voor De Speld; verzin er maar een grapje bij.

Reageer
gravatar

Lang niet alle joden zijn zionisten! Ik denk dat de meeste joden in de wereld niet volledig achter het beleid van de Israëlische regeringen staan. Zeker niet achter Netanyahu , die van Israël zijn dictatuur wil maken.