Shutterstock / thirawatana phaisalratana

Shutterstock / thirawatana phaisalratana

Twittervogel opgenomen met PTSS: ‘Heb te veel ellende gezien’

Jarenlang was hij opgesloten in een sociaal medium waar een eindeloze stroom drek dagelijks aan hem voorbij ging. Hij had geen keuze, hij moest alles lezen. Nu het platform veranderd is in ‘X’ is de vogel van Twitter vrij, maar wel is hij vrijwel direct opgenomen met PTSS. Psychisch is de vogel getekend voor het leven.

“Soms waren er best leuke dingen, denk aan de mooie gesprekken in de eerste paar weken, de woordgrappen en die ene tweet over de buurtapp van Trevor Fitzright.” vertelt de zichtbaar vermoeide vogel. “Maar wat er na een paar weken na de lancering van het platform al voor bagger op me afkwam; een dagelijkse stroom aan ophef, bedreigingen, Pepijn van Houwelingen. Het was niet te doen.”

De vogel slaapt slecht en kan zich moeilijk concentreren. Ook kampt hij dagelijks met behoorlijk heftige herbelevingen. “Laatst flitste na het ontbijt de tijdlijn van Wierd Duk drie uur lang door m’n hoofd. Dat zijn de momenten waarop ik dood wil. Maar er is nog zoveel om voor te leven, zeggen ze.”

Wat de plannen van de Twittervogel na zijn opname zijn houdt hij nog even in het midden. “Eerst dit levensgrote trauma verwerken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Chip hit the poing ball, moest die kraaimeneer toch even een zetje moed geven, ja precies bijnageenlastig ver nog eas nog verder stuk verder nog dan vandaag. Aha, oef schakrl me dunkt.

Reageer
gravatar

trappetje schakelt me dunkt, even bij van tank de ouit mi backbag. Quiuiessentiiuiil vanawwoeziewooeeei pang pang poef poef tttaaahhhaaauuu kalemonidinio paraplus pommes jus souisleden.

gravatar

Het overspannen twittervogeltje kreeg zeer vaak het verzoek om berichten die groot persoonlijk leed veroorzaken, te verwijderen. Maar dat kon hij op zijn eentje niet aan.
Hij heeft zijn vrijheid herwonnen doordat zijn nieuwe baas zijn taak volledig overbodig vindt.

Reageer