Shutterstock / Slava SelfStudio

Shutterstock / Slava SelfStudio

Herbert wilde niet als toerist gezien worden en woont nu al 13 jaar in Istanbul

Toen hij een weekendje naar Istanbul ging, wilde Herbert koste wat kost niet als toerist gezien worden. Dertien jaar later heeft hij een gezin gesticht, een eigen zaak geopend en is hij trouw supporter van voetbalclub Ümraniyespor Kulübü. Maar bovenal heeft nog altijd niemand door dat hij een toerist is.

“Het is de kunst om je als local te gedragen”, legt Herbert uit. “Toeristische trekpleisters ontwijken, Turkse kledij dragen, een witgoedzaak beginnen. Dat zijn van die dingen waardoor je niet zo opvalt als toerist.”

Terwijl Herbert vertederd toekijkt hoe zijn kinderen een straatkat aanhalen, onderhandelt hij met een klant over een tweedehands wasdroger. "Vijfhonderd lira, voor jou, mijn vriend." Nog altijd denken mensen dat hij een local zou kunnen zijn, hoewel de klant van net hem wel een beetje achterdochtig aankeek. “Het blijft een kwestie van goed je best doen om niet op te vallen.”

“Soms kriebelt het wel om een bezoekje te brengen aan het Topkapi paleis of een wandeling langs de Bosporus te maken, maar de kans om door de mand te vallen is me daar iets te groot. Daarom blijf ik voorlopig nog even in het volkse district Ümraniye”, verzucht Herbert. “Ik ben vooral bang dat mijn vrouw Çigdem en mijn vijf kinderen ontdekken dat ik toerist ben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is een verdomd goed begin voor een Bouquet-romannetje.
Ik ben benieuwd hoe Stijn en Bas dit thema verder gaan uitbouwen voor de befaamde Bouguet -reeks.
Ik krijg t.z.t. wel een gratis exemplaar vanwege mijn tip, toch?

Reageer
gravatar

Dat lijkt mij niet Sonja. Voor een populaire Bouquetroman staat er in het concept te weinig seks. Nette seks natuurlijk, want de bouquetreeks wordt wereldwijd door Janine-en-alleman gelezen

gravatar

Inspirerend. Ik doe ook graag aan vip-spotting in politiek Den Haag. Maar ik vind dat ook wel wat gênant. Als ik me nou gewoon laat kiezen, bijvoorbeeld door op de lijst van JA21 te komen, dan kan ik daar met pasje en al overal komen en dag in dag uit parlementaire VIP’s spotten zonder dat het iemand opvalt. Briljant idee van mij, al zeg ik het zelf.

Reageer