Shutterstock / A_Lesik

Shutterstock / A_Lesik

Eindmusical groep 8 uitgesteld: acteurs eisen betere arbeidsvoorwaarden

Er dreigt een bitter einde te komen aan het basisschoolavontuur van de leerlingen van groep 8 van basisschool De Schakel in Nunspeet. Een grote groep acteurs is aan het staken om betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. De geplande eindmusical is tot nader orde uitgesteld.

Met grote zelfgeschilderde spandoeken staat een groepje woedende acteurs bij het klimrek. ‘MEER TEKST MEER LOL’, ‘JE ZINGT ZELF VALS’ en ‘WEG MET JUF REGIEN, WIJ EISEN REGIE’ valt erop te lezen. De toegesnelde leerkrachten weten ternauwernood te voorkomen dat de groep het door conciërge Jos geschilderde dennenbos in de fik zet.

Jibbe (12) is een van de acteurs die zich heeft aangesloten bij de protesten. “Het kan zo niet langer”, briest hij. “Acht jaar lang werk je keihard toe naar dit moment, en dan hebben ze het lef om je neer te zetten als Dorpeling 4. Ik ben verdomme meer dan een nummertje!” Mededemonstrant Noor (12) staat hem bij: “Ik ben mijn twee voortanden kwijt omdat ik een hap nam van een rekwisiet, we moesten blijkbaar ‘doen alsof’, dit is voor mij geen werken.”

Ook op de regie is veel aan te merken. Zo zou de regisseur op willekeurige momenten de tekst er dwars doorheen roepen wanneer een acteur een theatrale stilte laat vallen. “Ga er dan zelf staan, als je het zo goed weet”, snauwt Jibbe. Of de eindmusical uiteindelijk door kan gaan is nog onbekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hij kwam dazig uit Zwemdokrock , zag de ufo van Branco van 30 m in het doel gevlogen, mooist was Dimmertje van der Velde kampioen.

Ken u Dennis van horen en zien? Hoeveel vaak hebben we herhaling gezien (3-0) zolang het aanstaat blijf ik t zien, oh precies dat wat ik niet kan, efiloath …

Polonaise en een punten slijp machien? Possible zei Kaji en u zei bijna alles en mijn hoop vervloog van t misschien. 22 was mze wellicht t mooiste van wasgoedmachine, heamoglobien wisteltikoverhouriennikstakniets, alles uit de kast in sympathie.

Reageer
gravatar

Loopuhier? Charlatan vaag volk, kennie goed schrijvuh, loop met plak plaatjes kom er een bal in de lucht vangbal ….. bloidy shame! Koekenbakker, 100% gelijk, beroerde incassant zgn. firma haarnetje met een wasastika, ellendemelingen emmers, dank u wederom voor depek en veren, u behrijpt een man zingend, u begrijpt m niet dat verge segment, omver storm tot woestijnkracht, ezel straatjes ztenen. Materiaal hoor.

Reageer
gravatar

Tenzij djew die lengback doorschuifv naar die opponent hangend op rechtshalf, ken die grazen en gras eten, ken links halfie doir nasr midden voor, ben u ineens mrt punten op koploper voor, bij wind maak u compact, constant voet schakel tussen deur, schakel u flits raak. Trechter week regie swak van misschien geen geheel, deager.

Reageer
gravatar

Moeten we toch string zijn u staat die rechtsbuiten te dekken, pijlsnel die gast en geef m een meter om de sprint tegen te kunnen winnen.

Zo kort mogelijk ertegen gaan staan, heeftie niet t startvoordeel, tis n heel lastige hoor want zo gehoord is niet gedaan, nee nee nee niet zonder bal neerzeigen.

Sliding niet okee, mooiste timing in de zaal, kan die maar 1x, goede vloerbedekking bestond, tennisbal rollen vooruit.

Waarom? Je ziet t manco, speler ziet t moment, stelt ingreeo uit

Seizoenen overslaan? ja gewoon verleerd net zoiets als aanvallend scoren met t hoofd, daar was m niet best.

Reageer