NPO Zembla

NPO Zembla

Vleesindustrie verweert zich tegen beschuldiging mishandeling kalfjes: ‘Ná de slacht behandelen we ze uitstekend’

De vleesindustrie slaat terug na de publicatie van beelden van Zembla die tonen dat kalfjes op transport van Ierland naar Nederland worden mishandeld. “Het is waar dat de dieren vóór de slacht niet supergoed behandeld worden”, zegt een woordvoerder van kalfsvleesproducent VanDrie Group, “Maar daar staat tegenover dat we het vlees na de slacht juist met alle egards behandelen.”

Zo benadrukt de woordvoerder dat de kalfshaas, delen van het groothoofd, dat de biefstukjes, de koteletjes, de tongetjes en de zwezerik keurig, diepbevroren in hoge kwaliteitspiepschuim en in de beste trucks worden vervoerd naar vlees-distributiecentra in heel Europa. “We maken na de slacht ruimschoots goed wat we voor de slacht niet goed hebben gedaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *