Shutterstock / pixelheadphoto digitalskillet

Shutterstock / pixelheadphoto digitalskillet

De stille ramp: veel mensen blijven kampen met long-Rutte

Het is nog niet eens helemaal voorbij, maar uit onderzoek blijkt nu al dat veel mensen kampen met long-Rutte. Over de precieze aard van de aandoening is nog het een en ander onduidelijk, omdat de getroffenen schijnbaar zeer uiteenlopende oorzaken hebben voor hun klachten. Long-Rutte wordt nu al de ‘stille ramp’ genoemd.

“We zien dat de ene persoon met long-Rutte kampt met langdurige vermoeidheid door de afhandeling van de bevingsschade in Groningen, maar dat een ander vooral psychologische klachten heeft door het uitblijven van compensatie in de toeslagenaffaire”, zegt medisch specialist Sander Brokken. “Maar we scharen dat toch onder long-Rutte, doordat de symptomen hetzelfde zijn: langdurige ziekte door toedoen van de staat.”

Vooralsnog worden mensen met long-Rutte nog nauwelijks serieus genomen, waardoor ze geregeld in een isolement belanden. Zo krijgt long-Rutte patiënt Desi Willems dikwijls te horen dat ‘iedereen wel eens gedoe heeft met de Belastingdienst’, daar wordt ze behoorlijk moe van. Gelukkig is er voor Desi ook een klein beetje goed nieuws: het kabinet heeft 32 miljoen euro vrijgemaakt voor onderzoek naar long-Rutte.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Man breek me de bek niet open, wij moeten dat stuk vreten nog jaren als commissaris in “dienst” hebben als belonging voor al die subsidies.

Reageer
gravatar

Ik was toen net over m’n Balkenende heen, dus ik merkte in het begin eigenlijk nauwelijks dat er wat veranderd was. En dan lees je op een dag over evacuatievluchten in Afghanistan en besef je dat Balkenende echt maar een griepje was.

gravatar

Advies was concreet halverwege seizoen 5 en helder: u mag op dezelfde bank met elkaar televisie kijken, over Het Vervolg wordt nagedacht, t wordt geen ontbijtkoek rondje fietsen of pindakaas en schaatsen, leek me meer revolvemeant heroine esta pas me que? 100 keer verhaallijn zand stuivende wind klapperende deuren flute melody schrobben laarzen veren scharnier punten kraak helder no clearance custom said eyelash waver wink when I can kannegieterij weave loss on roll over on out

Reageer
gravatar

“Crash” is een mooie film, over hoe het kan met vlijmscherp, Casino niet, wel die andere, afgezien je ne activee pas, the Quick cest una.

gravatar

De naam Long-Rutte is onjuist. De juiste term is: Oorzaak-Rutte. Het is namelijk geen longkwaal zoals Corona, maar een probleem aan de oren van patiënten die hun oren te lang hebben geleend aan Rutte.

Reageer
gravatar

U zou zich toch beter moeten verdiepen. Net als bij long-covid is het woordje ‘long’ uit het Engels overgenomen en betekent het ‘langdurig’. Helaas hebben veel mensen langdurig last van Rutte, net als er veel mensen langdurig last hebben van covid.

gravatar

Als ik “nee” zeg, 11 jaar geleden, in de bergen ze gaan u dagenlang lastig vallen, had ik niet gedacht dat hinnie het zo dichtbijhuis gingen zoeken, wilt U als bestuurders dit motief nog eens uitzetten? Uw onvriendelijkheid was al gevreesd na een paar seconden dat je zelden zo ragfijn aangesproken voelde. Helaas dit is geen goed huis, houd u het stil en rustig hier, maar nogmaals welk motief heeft u gehad om voor zo veel binnenlanders of Nederlanders zoveel apezuur, lood, drugs en moordende tranen uit te storten. Miste u een stukje beleving in uw eigen periferie, u dacht s even kijken hoeveel lood en glas u bij personen naar binnen kunt schieten, man van glas; Robben, van der Linden, van Basten, ja ik ken nog 2 Tachtiger met het benefiet shirt van ramp met voetballers. Nogmaals wat is uw drijfveer/motief? Ben u jaloers op geluk, talent en gezelligheid? Moeilijke jeugd zonder lichtjes in de familie? Kunnen we erop rekenen dat u als kabinet bent gestopt met lasterlijke gedrag jegens talent of vrolijkheid van kleine weeg schaal?

Reageer