Shutterstock / VanderWolf Images

Shutterstock / VanderWolf Images

Saoedi-Arabië slaat toe en haalt Rutte als nieuwe premier

Mark Rutte staat voor een nieuwe uitdaging in Saoedi-Arabië. Snel nadat hij aankondigde de Nederlandse politiek te verlaten, maakte kroonprins Mohammed bin Salman bekend dat zijn land de nieuwe werkgever van Rutte wordt.

Bin Salman is in zijn nopjes met de komst van Rutte: "We zijn ontzettend blij dat Mark ervoor heeft gekozen zijn carrière bij ons voort te zetten. Ons land heeft grote dromen, maar ook een groot aantal problemen en crises waarvan het belangrijk is dat ze vakkundig weggelachen, of op integere wijze vergeten worden. Rutte heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij daar een superster in is, en kan die ervaring nu overdragen op onze ambtenaren. Voor het algehele niveau van onze ministeries is dit een enorme impuls natuurlijk."

Ook Rutte zelf kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: "Veel mensen zullen wel denken dat ik ga afbouwen in de zandbak, maar ik zie het zelf als een prachtig nieuw avontuur en de kans om iets op te bouwen in een gaaf land. En ja, natuurlijk is het financiële plaatje ook belangrijk. Er zit een omvangrijke olie-industrie en ik moet ook aan mijn gezin denken."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alexander van de redactie is verbazend goed ingelicht.

Maar of dat geldt voor die andere Alexander weet ik zo net nog niet gezien het volgend NOS-bericht:
“Raad van State: besteding onkosten koning is privézaak”

Dat begrijp ik heel goed een straatarme Willen Alexander die drie kinderen moet onderhouden, kan niet worden verplicht om de uitgaven van zijn karig loontje te verantwoorden.

Reageer