Shutterstock / www.hollandfoto.net

Shutterstock / www.hollandfoto.net

Asociale toerist denkt voorrang te hebben bij zebrapad

Het is een groeiend probleem waar grotere steden al langere tijd mee kampen en dat voor veel overlast zorgt: asociale toeristen. Vanmiddag deed zo’n ronduit asociale situatie zich nog voor op de Stadhouderskade bij de uitgang van het Vondelpark. Enkele onschuldige fietsers onderweg naar Amsterdam West werden uit het niets verstoord door een vrouw die het zebrapad op stapte om naar de overkant te lopen.

De vrouw die duidelijk alleen oog had voor zichzelf, creëerde hiermee niet alleen een onveilige situatie, nee, deze vrouw zorgde eigenhandig voor dat de fietsers moesten afremmen. De vrouw deinsde achteruit en verschuldigde zich geëmotioneerd meerdere keren in het Spaans. De fietsers wisten gelukkig net op tijd uit te wijken, hun middelvinger op te steken en enkele scheldwoorden te roepen. Hoewel deze situatie goed afliep is het voor inwoners van grotere steden van belang in het verkeer goed op deze wegmaniakken te letten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Al spelen’ moet waarschijnlijk ‘afspelen’ zijn. Maar ik begrijp de ‘fout’ wel, want afspelen is daar in Amsterdam een monopolie van de vele orgeldraaiers, die op de grachtenkades ook geen voorrang geven.

Reageer