Pro Shots / SIPA USA

Pro Shots / SIPA USA

Europese clubs proberen spelers uit Saoedi-Arabië aan te trekken door middel van morele rijkdom

Het aantal spelers dat richting Saoedi-Arabië trekt om honderden miljoenen bij elkaar te spelen blijft groeien. De angst heerst dat steeds meer topvoetballers in de toekomst de overstap zullen maken naar de oliestaten, én op een jongere leeftijd. Om weerstand te bieden aan dit geldgeweld gaan Europese clubs hun morele rijkdom inzetten om spelers uit de oliestaten naar Europa te halen, zo ook FC Barcelona.

“Om op te boksen tegen de grote geldbedragen uit de oliestaten gaan we ons ongekende niveau van moraliteit gebruiken om spelers te trekken”, vertelt voorzitter Joan Laporta. “Zo bieden wij naast het contract dingen aan als gratis boodschappen bij duurzame supermarkten, ethische discussies tijdens werktijd en betaald verlof als spelers willen deelnemen aan klimaatprotesten. Wij denken dat spelers graag in een omgeving spelen waar een goed moreel besef op één staat. En uiteraard bieden we de absolute topspelers méér van deze morele voordelen aan.”

Tot dusver is geen enkele speler uit Saoedi-Arabië ingegaan op het aanbod.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *