Studio Speld / Lisanne Vegt & NOS

Studio Speld / Lisanne Vegt & NOS

Franse regie noemt peloton voortaan groep-Alaphilippe

De Franse regie zal het peloton tijdens de Tour de France voortaan ‘groep-Alaphilippe’ noemen. Dat zegt Jean-Maurice Ooghe, regisseur van de Franse publieke omroep France Télévisions.

“Groep-Alaphilippe dekt de lading minstens zo goed, want Alaphilippe zit altijd in het peloton. Of nou ja, bijna altijd”, zegt Ooghe. “Zo weten onze kijkers meteen waar ze aan toe zijn. ‘Peloton’ vind ik altijd zo vaag. Groep-Alaphilippe, dan is het meteen duidelijk.”

Volgens Ooghe is er nog wel wat discussie geweest binnen zijn team. “Er doen natuurlijk nog veel meer renners mee aan zo’n Tour de France hè? Cosnefroy, Pinot, Gaudu, Madouas, Pacher, Cavagna, Gallopin, Paret-Peintre, Calmejane, Petit, Martin, Cocquard, Lafay, Bardet, Pichon…En zo kan ik nog wel even doorgaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Raar verhaal. De regisseur (gewoonlijk ploegleider genoemd) van Quick Step-Alpha Vinyl heeft besloten om een peloton (welke dan ook?) naar zijn beste renner, Julian Alaphilippe, te noemen. Eerlijk gezegd geloof ik er niks van.

Reageer