Jasminko Ibrakovic / shutterstock

Jasminko Ibrakovic / shutterstock

Huisbaas gooit huur omhoog als Youri (28) even een boodschapje gaat doen

‘Ik zie dit als een nieuwe verhuurperiode’

De huur van de 28-jarige Youri uit Amsterdam is zojuist verhoogd tijdens het boodschappen doen. Zijn huisbaas liet weten de terugkomst van de supermarkt als het begin van een nieuwe verhuurperiode te zien.

“Mijn huisbaas laat weten dat mijn huur vanaf nu 600 euro is in plaats van de 550 euro van nog geen uur geleden. Van dat extra geld had ik de boodschappen net zo goed kunnen laten bezorgen”, zegt een verbouwereerde Youri. “En omdat hij blijkbaar fel tegen leegstand van huizen is in deze tijd van woningnood, ik van geluk mag spreken dat hij het niet aan iemand anders heeft verhuurd in de tussentijd. Ik snap er helemaal niks van. Volgens mij mag dit juridisch helemaal niet.”

De huisbaas liet weten verder niet te willen reageren op het voorval, maar had alleen nog een andere kleine mededeling voor Youri. “Let op dat binnenkort op 1 juli de jaarlijkse huurverhoging van 3,1% is.”

Potentiële conflicten liggen altijd op de loer. Daarom is een rechtsbijstandverzekering bij ARAG erg handig en vaak financieel voordelig. Met ARAG kan je op het recht vertrouwen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *