Mikolaj Barbanell / Shutterstock

Mikolaj Barbanell / Shutterstock

Russische media wijzen neef Promes als schuldige aan

'Onduidelijk wie wie heeft neergestoken, maar zijn neef heeft er veel meer bij te winnen'

De veroordeling van Quincy Promes wordt argwanend bekeken in Rusland. Waar Promes volgens de Amsterdamse rechtbank schuldig is aan het neersteken van zijn neef op een familiefeest, ligt de schuld volgens Russische media juist bij zijn neef.

“Wie heeft wie eigenlijk neergestoken?” vraagt de Russische krant Pravda zich openlijk af. “Zolang er geen eenduidig beeldmateriaal is, vragen we ons sterk af of er überhaupt een familiefeest is geweest. Zolang die vragen niet zijn opgehelderd, is het niet aan een Amsterdamse rechtbank – die sowieso onwettig is – om zich daarover uit te spreken.”

Ook de Russische staatstelevisie zet grote vraagtekens bij de aanklacht tegen de voetballer van Spartak Moskou: “Promes heeft er helemaal niks bij te winnen om iemand neer te steken, die wil gewoon voetballen en Spartak kampioen maken. Dan steek je toch niet iemand neer? Als er al iets is gebeurd, dan heeft zijn neef waarschijnlijk geprovoceerd. Waarop het natuurlijk volstrekt legitiem is om met een kleinschalige specialistische operatie het familiefeest te de-neeficeren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *