fizkes / Shutterstock

Man die partner vertelde dat ‘voetbalseizoen nu echt is afgelopen’ was Nations League vergeten

“Nee, het is nu wel echt afgelopen, dat voetbalseizoen”, vertelde Silvan afgelopen zondag aan zijn partner Anna. Na de ontknoping van de Eredivisie en alle andere competities, de finales van de Conference, Europa én Champions League en ook nog eens de play-offs was hij ervan overtuigd dat het seizoen echt ten einde was. “Het is nou wel mooi geweest hoor, met dat voetballen. Het worden ook elk jaar meer wedstrijden. Pas na de zomer gaan ze weer beginnen”, zei hij zondag. Gisteravond ontdekte hij tot zijn schrik dat hij de Nations League helemaal was vergeten.

“Het is ook niet écht voetbal hoor, die Nations League”, verdedigde Silvan zichzelf gisteravond. “Het is helemaal geen onderdeel van het voetbalseizoen, snap je? Ik hoef het daarom ook niet per se te zien, ik weet eigenlijk niet eens waar het voor is.” Tien minuten later begon hij er weer over: “Het is niet heel belangrijk, als jij iets anders wil kijken is dat ook goed. Misschien wil ik even een flits zien tussendoor, meer niet”.

Tegen negenen liep Silvan – na een paar minuten onrustig ijsberen in de keuken – naar de studeerkamer. “Ik ga nog even wat werk achter de laptop doen”, riep hij naar Anna. Na het kijken van de volledige wedstrijd inclusief verlenging weet hij vandaag één ding zeker: voorlopig verzwijgt hij nog even dat de loting voor de tweede voorronde van de Conference League volgende week al is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *