Pro Shots / Zuma Press

Pro Shots / Zuma Press

Wie wordt Trumps vice-gevangene als hij weer president wordt?

Nu er steeds meer rekening gehouden wordt met een scenario waarin Donald Trump in 2024 weer wordt gekozen als president, begint de vraag zich op te dringen: wie wordt in dat geval zijn vice-gevangene? Concrete namen zijn er nog niet, maar er wordt in de Amerikaanse media al druk gespeculeerd.

Amerika-correspondent Erik Mouthaan volgt de geruchten op de voet. “Natuurlijk worden er allerlei namen genoemd; Steve Bannon, de Sjamaan, Hunter Biden, Psycho Bill, maar echt concreet zijn die nog niet. Er zijn ontzettend veel factoren die een rol spelen. Je moet bijvoorbeeld ook maar net vastzitten op dat moment. Alleen al aan die eis voldoen niet alle kandidaten.”

Op namen wil Mouthaan nog niet ingaan, maar hij schetst wel een profiel waar de vice-gevangene aan moet voldoen. “Het is niet zomaar wat he, je moet je voorstellen: iedereen in dat land is ermee bezig. Met welke running inmate wil Trump deze campagne aangaan? Wat zeker is, is dat het iemand uit dezelfde kring zal zijn. Je moet als zittende president kunnen lezen en schrijven met je vice-gevangene, die ook nog eens direct jou moet kunnen vervangen mocht je onverhoopt plots vrijkomen.”

In welke hoek moeten we het dan precies zoeken? “Ja je gaat dan toch al snel denken aan in ieder geval een witteboordencrimineel. Het moet gewoon iemand zijn die ook ervaring heeft met belastingontduiking.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Piet Presley, Klaas Jackson, Hans Bowie, Sjon Lennon en Aboikoni Bauer draaien zich om in hun verzorgingsplaats

Jool-Hul, me dunkt

Reageer
gravatar

U maak lange schijven, vreet hier nog s door woestuinmuren heen. Sematischten zijn het, schematisch geblokkeerde,

Je ken ze de verzinnen niet verzinnen.

Nee stamelt Mandy van linguïstiek, mais pas oui.

Reageer