fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

Jeroen draagt vandaag geen korte broek, volg in dit liveblog hoe het hem vergaat

Jeroen (33) uit Uden besloot vanochtend om geen korte broek aan te doen omdat hij dacht dat de hitte “wel mee zou vallen”. Hoe vergaat het hem nu het kwik richting de 30 graden stijgt? Volg het in deze liveblog.

08.53: Jeroen komt aan op kantoor, tot dusver niets aan de hand. “Ik vond het eigenlijk gewoon bijna fris, op de fiets”, zegt hij tegen collega’s die wél zomers gekleed zijn. “Ben blij dat ik gewoon een lange broek draag.” Wendy van HR kijkt hem meewarig aan.

10.11: Het is nog steeds lekker koel, binnen bij NXU-Solutions Uden. “Misschien kunnen we vanavond gezellig een borreltje doen met z’n allen? We kunnen zelfs wel naar buiten denk ik, of is dat te fris voor jullie?”, zegt Jeroen plagerig tegen een paar vrouwelijke collega’s in zomerjurk. Fluitend gaat hij verder met zijn werk.

10.12: “Eigenlijk vind ik het ook gewoon onprofessioneel, een korte broek”, vervolgt Jeroen een minuut nadat hij fluitend verder ging met z’n werk. “Je bent niet op vakantie, weet je wel”, vervolgt hij tegen niemand in het bijzonder. Zijn collega’s hebben nog steeds niet gereageerd.

13.12: Er zijn ontwikkelingen op kantoor bij Jeroen, zo net na de lunch: het is inmiddels meer dan 25 graden binnen. De eerste zweetdruppels staan op zijn voorhoofd, hij doet de bodywarmer – die hij een paar uur eerder overmoedig aantrok – snel uit. Met grote ogen kijkt hij naar de grote, glazen ruiten van het kantoor.

15.40: Jeroen loopt voor de derde keer in een uur naar het toilet om wat koud water op zijn benen te spetteren. Collega’s klappen langzaam hun laptop dicht, de eerste bakjes chips en biertjes komen op tafel.

15.54: Jeroen googelt of het klopt dat knieholtes kunnen zweten.

16.49: De collega’s van Jeroen stellen voor om de borrel buiten voort te zetten. Hij gaat tandenknarsend akkoord en overweegt om met een schaar de onderkant van zijn broek kapot te knippen. Manmoedig sleept hij zich naar buiten, waar de gevoelstemperatuur minstens tien graden warmer is dan buiten.

17.32: Jeroen loopt even naar binnen om te kunnen schreeuwen in het toilet.

18.11: “Ik ga ervandoor jongens”, zegt Jeroen met een zwak stemmetje. Inmiddels is zelfs zijn onderbroek bezweet, maar dat durft hij niet te zeggen. “Ik ben een beetje moe en heb zo nog een barbecue”, fluistert hij. Nadat hij iedereen snel gedag heeft gezegd, loopt hij naar zijn fiets. Nat, vermoeid en murw gebeukt voelt hij aan alles: hij is de morele winnaar van vandaag.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier in Idrissi zetten ze t luchtfilter s nachts op volle toeren, in begin winter was die project la al overstag, lucht koelen in nacht, laat dluchtmijn schacht maar lekker draaien, Canary Pjet Schie alles wel naar Frank en Arie. Nee zei ik niet, ja wel steen messelen en beton, safari en pannenkoek gras maai gazon. Ben u zoeken naar draad? Ja plaat is stevig van beton geaard. Zwiep meteen naar rechts als bij verkeerd stuur om. Jaja en dan weer andersom. En waar ben u dan? Ja afkoelen en dan gaasjes zalfjes uit de ehbo grabbelton. Zelfs hang ik soms aan de krabpaal. Ja ik ga u toch door verwijzen.

Reageer
gravatar

Ik hoop dat Jeroen een omgebouwde man is en leidinggevende van het kantoor. Anders worden dat fikse boetes wegens te lage ESG score. De afwezigheid van airco is dan wel weer een plusje.