Enessa Varnaeva / Shutterstock

Enessa Varnaeva / Shutterstock

Paul is geen zeeschildpaddenzeeschildpad: ‘Ik leef het liefst alleen’

Zeeschildpad Paul (51) krijgt vaak de vraag waarom hij in zijn eentje door de wateren zwemt. Is hij sociaal incapabel? Weet hij niet hoe hij met anderen moet praten? Niks van dat alles, hij is gewoon geen zeeschildpaddenzeeschildpad, zegt hij zelf. “Ik leef het liefst alleen.”

“Ik vind het moeilijk om aansluiting te vinden bij andere zeeschildpadden, dat klopt, maar ik vind het ook wel lekker zo”, vertelt Paul. “Ik ben gewoon geen gezelligheidsdier. Ik houd niet zo van interdierlijk contact. Kijk, je moet begrijpen: ik banjer hele oceanen door, daarbij hoef ik niet per se iemand naast me te hebben. Ik ben een beetje een lone turtle, maar dat zijn ze in de Atlantische Oceaan niet gewend.”

“Ik zeg altijd maar zo: je werd vijftig jaar geleden alleen geboren en gaat over vijftig jaar weer alleen dood, ja toch?”, zegt Paul. “En tegen soortgenoten wiens contact ik afwijs, zeg ik: er zwemmen genoeg zeeschildpadden in de zee. Ga die maar vervelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kan me dthee niet permitteren, dille camoufleren, en nog een halve bruin stokbrooi mephan die zaaitjes, geen cheddar, dank u, dat was uitzondering zonder beheer, latte is ook eenmalige niet meer begrijp hoe te zeggen en zo maar weer.

Reageer
gravatar

U bent extreem lui in uw reactie, mag ik dat 1x zeggen? U hoeft er niet op te reageren als u deze reactie leest, Terug kijken hoeft ook niet.