Juice Dash / Shutterstock

Juice Dash / Shutterstock

3 bespaartips voor een meer betaalbare vakantie

Goedkoop op de camping staan is er niet meer bij. Als je wil vliegen met het gezin kost het al gauw een paar maandsalarissen. Even een pittoresk huisje huren in Toscane kun je wel vergeten. Drie bespaartips om vakantie nog een beetje betaalbaar te houden.

1. Blijf werken, dan verdien je geld en heb je minder tijd om het uit te geven
Op vakantie gaan kost geld, met werken verdien je juist geld. Een simpel rekensommetje leert dat blijven werken dus de ultieme manier is om per saldo beter uit de vakantieperiode te komen. Bovendien heb je tijdens het werken ook helemaal geen tijd om je geld uit te geven. Kortom: combineer je staycation met een workcation en laat het cation-gedeelte lekker los.

2. Ga op vakantie bij de buren
Natuurlijk, het zal voor je buren even schrikken zijn als je je tentje opzet in hun tuin. En natuurlijk, het zal voor jezelf even wennen zijn dat de handdoeken soms weggehaald worden uit de woonkamer en er altijd een rij voor de badkamer staat. Maar na die lastige opstartfase zal je zien dat op vakantie gaan bij de buren een heerlijk alternatief is voor een traditionele vakantie. Weeg wel van tevoren af hoe erg je gesteld bent op een goede band met je buren.

3. Off-the-beaten-track: Belarus bijvoorbeeld
Conventionele vakantiebestemmingen worden steeds duurder, een oplossing daarvoor is om op vakantie te gaan naar een plek die niet populair is. Denk aan een roadtrip naar Belarus, heerlijk deze tijd van het jaar. Of wat te denken van Den Helder, de parel van de Kop van Noord-Holland? Ook Kirgizië, Moldavië en de meeste dierenspeciaalzaken kunnen hartstikke leuke vakantiebestemmingen zijn in de zomer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoop dat u begrijpt dat ik een afspraak, misschien kunt t nog s aan iemand anders vragen, dan kan die nog s vragen hoe of wellicht aan u zelf of t mee viel met route, weer, locatiie e.d. Oh idee kwam niet van u? Sohds blij toe das ook niks voor u, Ken u magnitune? Tisnietsiemanmetdiegrijzehoed.niet statituut. Toe toe? Datkanhaastniejoh. 1s eerder zeg u u kwam zelf met t idee. En dan t comite, nee dat kon niet.

Reageer
gravatar

4. Excursie naar de HOY-Worsten fabriek.
Kort maar krachtig. Privé kotszakjes in de rugleuning van de bus. Speciaal afscheidspakket met HOY-worsten die (ruim) over de houdbaarheidsdatum heen zijn. ‘s-Avonds weer lekker in je eigen bed uitzieken.

Reageer