Pieterpad wordt uitgebreid richting Londen

Pieterpad wordt uitgebreid richting Londen

Pieterpad wordt uitgebreid richting Londen

‘Vervanging Eurostar in de maak’

Volgend jaar is het waarschijnlijk een tijdlang niet meer mogelijk om in Nederland op de Eurostar naar Londen te stappen, vanwege een verbouwing van het centraal station van Amsterdam. Toch blijft het wel mogelijk om de oversteek vanuit Londen te maken vanuit Nederland. Het Pieterpad wordt verlengd naar Londen, zo heeft het kabinet vandaag bekendgemaakt.

Door de verlenging is het straks mogelijk om vanuit Vorden in één streep richting de Engelse hoofdstad te lopen. Het Peter Path moet volgend voorjaar af zijn. De nieuwe route is een vondst van Maarten Goorhuis, directeur van Stichting Pieterpad. “We begrijpen dat er veel zorgen zijn nu de Eurostar maandenlang, zo niet een jaar lang niet rijdt vanuit Amsterdam. Er wordt terecht gevreesd dat veel mensen toch weer het vliegtuig pakken naar Engeland. Maar dat is nu niet meer nodig. We hebben razendsnel een passend én gezond alternatief gevonden. Natuurlijk ben je iets langer onderweg, maar dat was met de trein ook al zo.”

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat is buitengewoon te spreken over de oplossing: “Mensen reizen al veertig jaar met veel plezier over het Pieterpad. Dat zal nu zeker niet minder worden. Wat is er nu leuker dan met het hele gezin lekker met de benenwagen de oversteek maken? Je kunt onderweg onbezorgd van de omgeving genieten. De Britse kustlijn is fenomenaal, dat zie je vanuit het vliegtuig niet. Dus dat is een mooie beloning voor de mensen die het hele ‘path’ aflopen.”

Er klinkt ook kritiek op de nieuwe plannen voor het Pieterpad. Het zou te internationaal zijn en sommige Nederlandse tradities zou je niet moeten veranderen. “Maar het Pieterpad is in zijn 40-jarig bestaan zo vaak veranderd. En vergeet niet: de benen zijn gratis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

U ken altijd ook nog gewoon de benenwagen nemen, hoe dat werkt? U doet m eerst in de oplader, en doet u s kaneel zonder suiker? Of een koffie gelijk? U vind t verwarrend, joh ik maak t wel even deze keer, leg de benenwagen nog wel eveuh terug bij het schuurpapier

Reageer
gravatar

Lieve Pieter de Pad,

Alleen Poolse drones, die volgen braaf die vlaggetjes. Ze mogen Engeland niet in, helaas, taking back control en wat al niet meer.