VVD / Youtube

VVD / Youtube

VVD is langzaam Sophie Hermans-moe: ‘wordt het niet eens tijd voor een nieuw gezicht?’

Het rommelt binnen de VVD. Naast onenigheid over asiel en stikstof was op het VVD-congres dit weekend veel gemopper te horen over de partijkopstukken. Vooral de politieke houdbaarheidsdatum van Sophie Hermans is volgens veel liberalen niet ver weg meer.

“Sophie doet het heel goed als fractievoorzitter, maar ze zit daar al bijna anderhalf jaar”, zegt het Bredase VVD-lid Klaas Dijkhoff. “Zo’n lange tijd laat natuurlijk zijn sporen na. Je moet oppassen dat de persoon niet vergroeid raakt met zo’n functie. De VVD wordt langzaam maar zeker één grote Sophie Hermans-show, ik denk niet dat dat goed is.”

“De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen hebben laten zien dat Nederland behoefte heeft aan nieuwe gezichten”, zegt voormalig JOVD-voorzitter Mark Rutte. “Het lijkt mij daarom verstandig dat er bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen iemand anders bovenaan de VVD-lijst staat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *