Studio Speld

Studio Speld

Nederlander vreest noodmelding, maar bereidt zich niet voor

Onder steeds meer Nederlanders heerst de vrees voor een noodmelding die kan leiden tot een grote schrik, gehoorschade of zelfs hartfalen. Ondanks de groeiende vrees bereiden we ons er slecht op voor.

Uit een enquête van de NCTV blijkt dat zeker 45% van de Nederlanders vindt dat iedereen een noodpakket in huis zou moeten krijgen. Ruim een derde geeft aan dat de overheid hiervoor verantwoordelijk zou moeten zijn. “De overheid zou gratis oordopjes uit moeten delen”, is een van de reacties in de enquête. “Daarnaast zou iedere Nederlander een persoonlijke AED-kit moeten krijgen, voor het geval dat.”

Volgens NCTV-voorman Pieter-Jan Aalbersberg is dit tamelijk overdreven: “Het is waar dat de kans op een noodmelding de afgelopen jaren is toegenomen, maar Nederland is nog steeds een heel veilig land waar zo’n noodmelding echt maar heel zelden voorkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *