Milos Momcilovic / Shutterstock

Milos Momcilovic / Shutterstock

Gert-Jan (42) is de Antichrist, maar hij doet er niet zoveel mee

"Met een gezin kom je er niet aan toe om het Beest uit te hangen"

Gert-Jan Huijsman uit Meppel is de Antichrist. De 42-jarige ICT-specialist wordt volgens de Bijbelse voorspellingen geacht de mensheid in de Eindtijd in een poel van moreel verval te sleuren, maar daar komt vooralsnog weinig van terecht: “Ik kom er domweg niet aan toe.”

“Elke avond zit vol”, legt de Antichrist uit. “Maandag rijd ik Anne-Fleur naar ballet, dinsdag en donderdag train ik de F-jes van de plaatselijke FC, op woensdag volg ik een LOI-cursus en vrijdag wil ik vrijhouden voor mijn gezin. En het weekend moet ook écht weekend zijn.”

Dat hij weinig tijd heeft voor Apocalyptische zaken neemt hij voor lief: “Het is ook de leeftijd, denk ik. Als jonge twintiger vond ik het heerlijk om mensen te verleiden tot het kwade. Maar als je eenmaal een gezin hebt kom je er gewoon niet meer aan toe om het Beest uit te hangen. Ik zie het nu meer als hobby dan als ultieme lotsbestemming.”

Karen, de vrouw van de Antichrist, vindt het jammer dat Gert-Jan zijn duistere verleden achter zich heeft gelaten: “Ik draag vol trots zijn merkteken en vindt het belangrijk dat hij de dingen blijft doen die hij leuk vindt. Het duurt nog wel een paar jaar, maar ik fantaseer stiekem weleens over hoe het leven is als de kinderen de deur uit zijn. Dan hebben we meer tijd voor elkaar, voor fietstochtjes over de hei, en voor de eindstrijd met Jezus Christus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gert-Jan lijkt me wel een goede voor in de ministersploeg. Bij een ICTer denk ik aan huisvesting, landbouw of stikstof. Wat lijkt je leuk Gert-Jan?

Reageer