Sirozy / Shutterstock

Sirozy / Shutterstock

CBS verwacht babyboom over 9 maanden: ‘ING-klanten konden hele dag hun saldo niet checken’

Het CBS verwacht een enorme babyboom over negen maanden vanwege de storing bij ING. “Klanten van ING konden de hele dag hun saldo niet checken. Die mensen moesten toch iéts”, zegt CBS-hoofdeconoom Peter-Hein van Mulligen.

“Miljoenen mensen bankieren bij ING, en een groot deel daarvan zit op vrijdag met een biertje op de bank naar de ING-app te staren,” zegt Van Mulligen. “Ik denk dat je het dus al snel hebt over duizenden geboortes, in maart volgend jaar.”

“Wat wij normaal gesproken altijd doen: laptop aansluiten op de tv en dan lekker met z’n tweeën urenlang scrollen door die betaalpagina van ING”, vertelt Dave (32) uit Alkmaar. “Gewoon op groot scherm, bakje popcorn erbij. Maar vandaag dus niet. Dus ja, het was een wilde vrijdag”, besluit de ING-klant met een knipoog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *