New Africa / Shutterstock

New Africa / Shutterstock

Steeds meer overgewicht: moeten we fastfood toch vaker afhalen?

Een kwart van alle jongvolwassenen lijdt aan overgewicht, meldt het CBS vandaag. Het overgewicht onder jongeren is de laatste jaren flink toegenomen. Het werpt de vraag op of we fastfood niet toch vaker moeten afhalen.

“Dat zou je inderdaad kunnen overwegen”, zegt bewegingsexpert Bert Bokhoven. “Stel, je woont op vijf minuten lopen van de snackbar. Dan heb je het toch al gauw over een calorie of vijftig die je daarmee verbrandt. Dan kun je die mayo al bijna wegstrepen.”

Zeker bij maaltijden als sushi kan zelf afhalen lonen, zegt Bokhoven. “In een gemiddelde stad heb je minder sushitenten dan snackbars, dus dan ben je vaak langer onderweg en verbrand je meer. Al neem ik als ik sushi ga halen altijd liever de e-bike.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeg tom: werkloos na diestalkende
vrouw kwm laatst bij de dokteur en die zei heb last van mijn Rijnscheldeverolme complex en laat derest maar doodzitten spreken is zilver á rato 144 ounce punch

Reageer