sirtravelalot / Shutterstock

sirtravelalot / Shutterstock

Mirjam en Duco werden niet verliefd toen ze samen hun huiswerk opraapten

Twee leerlingen van het St. Bonifatiuscollege in Utrecht, Mirjam en Duco, zijn afgelopen vrijdag tussen de pauze en het derde uur tegen elkaar gebotst, waarna ze samen hun op de grond gevallen huiswerk opraapten. Wat volgde werd door vele omstanders omschreven als ‘onthutsend’ en ‘verbijsterend’: Mirjam en Duco werden niet verliefd op elkaar.

Brugklasser Daphne zag vanaf een afstandje alles gebeuren. “Ik zag hoe Duco, terwijl hij naar zijn Binas greep, Mirjams hand streelde. Daarop volgde een moment van intens oogcontact. Ik zag de intieme bruiloft nabij het charmante vissersdorpje Scopello op Sicilië al voor me, maar daar bleef het bij. Mirjam zei ‘dankjewel’ en beiden gingen verder alsof er niks gebeurd was. Geen kluisjesnummers uitgewisseld, geen schattig gesprekje tijdens de eerste bel, geen ordinaire vrijpartij. Helemaal niks.”

Op het ‘Boni’ heerst sindsdien een bijzonder afstandelijke sfeer. Mirjam en Duco hebben een precedent geschapen voor een reeks uitzonderlijk anti-romantische gebeurtenissen. Toen Emma en Jens op het bovenbouwgala met hun ruggen tegen elkaar botsten terwijl er net een romantisch nummer werd gedraaid, morste Emma niet eens een beetje van haar drinken op haar gloednieuwe jurk en hoefde Jens zich niet te verontschuldigen. Ook een wederzijds brandend verlangen bleef bizar genoeg uit. Geen ‘hoe moet dat nou met haar moeder die haar ervan weerhoudt om jongens te zien’, geen ‘maar hij gaat na de zomer van school af’, geen acute kinderwens, niks.

Als klap op de vuurpijl aten docenten meneer Harmelen en mevrouw De Noord spaghetti in de lerarenkamer, maar deden dat beide van een eigen bord en slurpten niet gelijktijdig aan dezelfde sliert.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *