Pro Shots / Ron Jonker

Pro Shots / Ron Jonker

Hooligans de baas bij FC Groningen: waarom hebben zij de degradatie niet voorkomen?

Bij FC Groningen maken de hooligans de dienst uit. Die conclusie trekt het Dagblad van het Noorden na gesprekken met betrokkenen. Waarom hebben de hooligans de degradatie niet voorkomen?

“Wanbeleid”, concludeert supporter Cor Plooij. “Als je zo’n grote club met zo’n begroting niet in de Eredivisie kunt houden, dan ben je blijkbaar niet op je taak berekend. Wat mij betreft vertrekken ze allemaal.”

Ook algemeen directeur Wouter Gudde heeft geen goed woord over voor de clubleiding. “Het is een puinzooi. Natuurlijk worden supporters, sponsoren en bestuursleden daar boos van. Ik heb collega-directeuren die het supportershome willen bestormen. Dat gaat mij te ver, maar er moet wel iets gebeuren.”

De beruchte hooligan Jan B. belooft het rampseizoen grondig te gaan evalueren. “We gaan met elkaar kijken welke lessen we kunnen trekken zodat we samen het tij kunnen keren. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor deze prachtige club.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *